покер главниот les плус форте

kitchenaid kmt4116 4 парче долго слот toaster - црна

Квебек е провинциски коцкање монопол објавија речиси една третина се зголеми во онлајн игри на приходи во текот на првата половина од тековната фискална година.Во понеделник, на Loto-Квебек коцкање монопол пријавени приходи на C$1.394 б (US$1.06 б) во шест месеци што завршува на септември 25, 4.6% добивка во текот на првата половина од претходната фискална year покер главниот les плус форте. Net приходи помина уште подобро, зголемувањето 6.3% до C$721.6 м.На индивидуалните производ ниво, Loto-Квебек е лотарија на приходите беше до 15.6% на C$467m, казино на приходите во суштина беше рамен на C$453.7 m, додека на "игри установи' сегмент падна помалку од 1% на C$485.5 m како владата продолжува да се намали своето потпирање на видео лотарија терминали во барови, клубови и бинго сали.Приходи од Loto-Квебек е Espacejeux онлајн игри на сајт беше до 32.6% на C$49.3 м.Онлајн лотарија приходи изнесува C$14.4 m, здрава 58.7% од година на година подобрување, додека онлајн казино (вклучувајќи покер) приходите подобрување на 24% за нешто помалку од C$34.9 м.
Espacejeux приходите за Loto-Квебек фискалниот вториот квартал беше C$27.7 m, здрава ненамерно самоповредување, додека 28.2% пораст во текот Q1 онлајн вкупно.Во јули, Квебек е Врховен Суд нареди на покраината да остатоци од својот предлог да ги присили локалните интернет сервис провајдерите да го блокираат домени на Espacejeux е меѓународно лиценцирани конкуренти.Овој план беше дел од провинцијата на контроверзната Сметка 74, кој беше одобрен во 2016 година покер главниот тенџере и од страна на тенџере. Судот смета Квебек план да биде неуставен упад во сојузната влада е области на одговорност.Судот, исто така, rubbished во покраината тврди дека да се дејствува за да се заштити здравјето на Квебек жители, велејќи дека тоа беше јасна protectionist импулс во насока на зголемување на Espacejeux приходите.Но Loto-Квебек се појавува да не добиле пораката.Тоа е H1 извештај референци онлајн коцкање измени и дополнувања на законот за Заштита на Потрошувачите првиот наведени во покраината буџет говор на Март 2015 година, и тврди дека овие нови сили "ќе дојде во сила на датумот да биде утврден од страна на [провинциски] Влада." Во меѓувреме, Loto-Квебек е конечно се откажува луксуз suite на Бел Центар, домот на NHL е Монтреал Canadiens.Во понеделник, на Монтреал Весник објави дека коцкање имаше монопол одлучи против обновувањето на сегашната седум-годишен договор за изнајмување на suite кога ќе истече на август 31, 2019 покер мрежа les plus fortes.

Даночните обврзници кои фондот Loto-Квебек работењето платени во текот C$315k за изнајмување на suite во 2017-18 година.Поголемиот дел од покраината други владини агенции веќе барака нивните луксузни апартмани, иако Loto-Квебек е Société des казина du Квебек подружница има suite резервира преку 2021 kitchenaid kmt4116 4 парче долго слот toaster - црна. Ние со нетрпение го чекаат соопштение за тоа како гледа Les Готвач-Бланк-Руж од ritzy кутија одвоени од општата рифови raff е наменет за подобрување на здравјето на казината, " високо-тркалање на гостите.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre kitchenaid kmt4116er 4 парче долго слот toaster со висок лифт рачката.