е 4 по ред нешто во покер

казино зборови што почнуваат со в

За време на заработка повик во крајот на април, Лас Вегас Песоци Корп извршен ДИРЕКТОР Шелдон Adelson направени најава дека perked аналитичари' уши е 4 по ред нешто во покер. "Ние сме заинтересирани за М&А." Ова е ново.Со години, Песок биле строго се фокусираше на развој на сопствен интегриран места наместо спојување или стекнување. "Тоа беше шок е 4 ram меморија слотови подобро од 2. Тоа е како филозофска shift", рече Jefferies игри аналитичарот Дејвид Katz. Adelson коментар дојде по неговата компанија Лас Вегас и Сингапур места беа затворени за неколку недели, бидејќи на coronavirus пандемија. COVID-19 има зачукуваше глобалниот туризам и гејминг индустријата, создавање средина која има ослабен некои компании.Експертите велат дека кризата може да се обезбедат можности за оние со силен биланси на состојба, како што се Песок, и доведе до потенцијалните нови учесници на Лента. 'Совршено време'? "Овие видови на компании се добро позиционирани за да ги искористат предностите на ситуацијата, се наоѓаме во", рече Reece Tomlinson, извршен ДИРЕКТОР на финансиско советување компанија RWT Раст, додавајќи дека сега може да биде "совршено време" за нив да се агресивно се прошири.Роберт Хелер, извршен ДИРЕКТОР на Њујорк-врз основа на финансиски советување компанија Спектар на Игри Капитал, верува дека некои игри компании ќе ги здипли под притисок на COVID-19 криза во текот на следните шест до 12 месеци, потенцијално нудејќи можности за нови играчи да влезат во Лас Вегас на пазарот. "Ние мислиме дека таму се случува да биде игри компании кои ... не се случува да бидат во можност да ги сервисира своите долгови, и можеби ќе треба да се преструктуираат," Хелер рече е 4 на еден вид на покер рака.
"Мислам дека може да постојат можности каде компании сакаат да ги продадат своите средства за да се зајакне нивната ликвидност." казино зборови што почнуваат со в.