Wowowin промена временски слот (time slot во gma

покер масата profissional сао паоло

Во моментов, Bitcoin е добар начин за пренос на пари, трговија и шпекулира за вредноста на парите, и чување на пари.Тоа не е се пари, сеуште не.Ако сакаме тоа да биде на пари, еве што треба да направат.Прво, малку позадина.Еве една вежба.Држете еден долар законот во вашата рака, или $5 или $10 или она, или во евра, или £5 забелешка.Мислам дека за она што го држи, и размислете зошто тоа има вредност.Тешко пари libertarian видови често сакаат да велат дека работите како "Доларот нема внатрешна вредност," и тоа е прилично точно.Но, ајде да се изостри дека изјавата и да се обиде да дознаам каде точно без оглед на вредноста на fiat пари има, доаѓа од.Секако, тоа има некаква вредност, но, од каде доаѓа тоа дека вредноста на матични?На дното, еден долар или еврото или фунта има вредност бидејќи ние мора да плаќаат даноци во тие парични единици на нашите соодветните влади, или ние ќе одиме во затвор.Луѓето во дадена владата надлежност ги користат парите што нивните владата го прифаќа во плаќање на даноци.Тече од тоа, fiat пари е може да се користи во плаќање на било кој долг, што го прави пари.Ако некој не сакаат да го прифатат тоа и попрво би се плаќа во злато или bitcoin, под претпоставка дека ова е правно трансакцијата, каде што на органи можат да бидат повикани, тој ќе биде принуден да ја прифати плаќање во fiat пари, или оди во затвор.На академски начин да се каже тоа, додека се кријат насилни импликации на сила е терминот "правно тендер".Ако се земе ова до својот логичен заклучок, ако секое лице одбива да плаќаат даноци во бараните фиат валути или одбива да ги прифати плаќање во фиат валути и одлучува да активно се спротивстави оди во затвор, тој може дури и да биде убиен, во зависност од тоа како тој решава да се бори назад властите се обидуваат да се задржи на него.Ова е, се разбира многу лоша идеја.Вредноста на сите фиат валути, според тоа, произлегува од желбата на просечен човек да не биде затворен.Значи, држете дека доларот сметка во вашата рака повторно сега, или во евра или во вредноста на фунтата.Вие се држи во својата рака на имплицитни владата закана да го затвориш или, ако сте луди доволно да се бори назад, дури и да те убие.Вредноста на доларот затоа е extrinsic.Тоа е секогаш врз основа на индиректна закана против вас надвор од телото на хартија себе.Зошто не влади се овозможи плаќање на даноци во нешто со слободна пазарна вредност, тогаш?Слободна пазарна вредност, што значи вредност, која е одлучено по врз основа на слободни активности и избор на лица, наместо да се закани со насилство?Ова ќе вклучува злато, сребро, bitcoin или нешто друго со слободна пазарна вредност, од кои сите се слободно да се тргува и да не се поддржани од било какви закани.Одговорот е дека ако владата прифати ништо со слободна пазарна вредност во плаќање на даноци, ќе ја изгуби монопол врз понудата на пари.Сите пари се прифатени во даноци ќе циркулира.Владите потоа ќе не биде во можност да печати пари за финансирање на нивните трошоци.И, тие технички би но за тоа ќе ја изгуби својата вредност многу брзо.Тие одеднаш треба да биде претпазливо со пари, понудата на што тие повеќе нема апсолутно контрола.Тие ќе треба да се трошат многу помалку, а всушност се намали нивните буџети.Во сржта на сите владини моќ да направи апсолутно ништо, е нејзината моќ да се ограничат монетарната слобода.Ако сакаме повеќе слобода и помалку регулатива во нашите животи, единствениот најефективниот законодавство да се лобира за би слобода да плаќаат даноци во нешто—нешто на сите навистина—колку што има слободна пазарна вредност.Постои едно предупредување за ова, а тоа е дека ништо прифатени во плаќање на даноци, ќе циркулира во стопанството под услов да не се закачени од страна на законодавството на фиксен девизен курс со владата фиат валути.Ако, на пример, владата на САД да се прифати bitcoin во плаќање на даноци на фиксен курс на $600 за да 1BTC засекогаш, тоа нема да се постигне ништо во однос на монетарната слобода, бидејќи тоа ќе ја негираат слободна пазарна цена wowowin промена временски слот (time slot во gma.

Bitcoin конечно ќе се исчезне во орди кога тоа надминува $600, на слободниот пазар, и само долари ќе циркулира.Оваа Gresham на Законот во телото.Од тука можеме да разговараат за тоа како да се направи bitcoin пари.Додека bitcoin не се плаќа во даноци, владите ќе направи сè што може за да се спречи тоа од циркулацијата.Сега bitcoin е само добар дека овозможува пренос на фиат валути многу поевтино.Што прави корисни и дава вредност, но не го направи пари.Луѓето велат дека bitcoin е анонимен, кој во некоја смисла е точно, но неговата анонимност е двојно остро нож.Владите може и не користиме дека анонимноста да ја постави замки за луѓе користејќи bitcoin да се заобиколи прописи wowowin нов временски слот (time slot во 2pm. Bitcoin е примарно средство за шпекуланти и добар начин за пренос на пари, без банките.Дури и продавници кои прифаќаат bitcoin во плаќање на мало ниво обично веднаш се конвертира тоа право назад во фиат валути.Дали е можно за bitcoin да циркулира како пари на глобално ниво?Тоа може да се добие во близина, но не може да ги добиете сите на пат без да биде плаќаат за даноци.Повеќе трговците на мало продавница bitcoin како bitcoin и чувајте го во blockchain пред конвертирање назад во fiat, повеќе вредни bitcoin ќе стане како шпекулативни средство или добра за пренос на фиат валути.Но во одреден момент, некаде, некој ќе треба да погледнеме на главата и го конвертирате назад на фиат, со цел да се плаќаат даноци.Владите се веќе allying себе со bitcoin паричници.Веќе постои нешто што се нарекува на Blockchain Алијансата каде bitcoin услуги каже влади, кои сте, што правиш, и дали е легално или не.Повеќе bitcoin циркулира како bitcoin во рамките на blockchain пред да се конвертира назад во fiat, повеќе вредни тоа добива, повеќе влади ќе инсистира на потрага во овие паричници.Подлабоко во долгови влади биде, очајнички тие ќе станат за да даночни сè.Само погледнете во она што се случило на Apple.Паричници ќе бидат поделени во бела (правни) и црна (нелегално) и владите ќе се обидат да се инфилтрираат било нелегално услугите за паричник за да се пробие нив, да ги уништи нив, и конфискација на bitcoins, со користење на многу анонимноста што го прави bitcoin популарна на прво место.Ако сакаме bitcoin да циркулира како пари, ние мора да се започне движење да лобира нашите законодавните тела да имаат тоа се плаќа во даноци во случува на пазарот стапка.Постои шанса од ова се случува?Добро, владите се генерално несигурни, но тие може да се смета за една работа: Владините претставници не ја разбираат економијата.Ако доволно поддршка може да се собраа на глобално ниво за да се добие овој напор надвор од земјата, можеби некои влади може да биде убеден да прифаќаат bitcoin во даноци дури и без да се свесни дека тоа ќе му ја одземеш нив од нивните најважни моќ, и ни даде монетарната слобода.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre wowowin време слот 2pm недела.