сив орел казино календар на настани

traduction en francais de коцкање

Холандската Коцкање Регулаторот, Kansspelautoriteit ( KSA ) се спроведе истражување и анализа во коцкање однесување и зависност, заедно AGOG Холандија, кои се основа за подесување во Холандија да им помогне на коцкање зависници.Истражувањето формираше онлајн анкетата спроведена помеѓу околу двесте AGOG испитаниците, додека на KSA се анализираат собраните податоци дадени од страна на учесниците.На 223 лица кои биле контактирани од AGOG, вкупно 86 луѓе или 39% завршени истражувањето.На испитаниците, една третина рече дека тие gambled во просек два до три пати неделно во годината пред тие да бара помош.Трето, исто така, gambled четири до шест пати неделно.Една четвртина од нив gambled секојдневно.Поголемиот дел од времето (67 проценти) е игра на машини за коцкање.Студијата се предвидени KSA со повеќе увид во природата и обемот на коцкање прашања и во коцкање однесување.Сепак, како и бројот на испитаниците во анкетата се смета ниско ниво на 39%, тоа не може да се заклучи дека резултатите се репрезентативни за целата AGOG население.Симон Рајт е и играч и набљудувач на онлајн казино индустрија за над 15 години.Неговото познавање на онлајн казино индустријата – за да ја вклучите спортски е масовна.Не многу луѓе имаат искуство или неговото знаење за онлајн коцкање.Неговото поклонување на фудбалот е исто така забележано.Тој има насликано неговата куќа сина (Chelsea) и иритира неговите соседи со локалните фудбалски песни на играта дена. сив орел казино календар на настани.