чекори и фигури на кубанската фудбалскиот за казино тркала

цезар казино стан вкупно награди

Во моментов постојат само три држави во Индија кои дозволуваат коцкање и состојбата на Гоа има најголем коцкање индустрија со вкупно 15 казина, 4 од нив префрлани на Mandovi Реката.Се проценува дека во комбинација вкупно 15,000 посетители оди да Гоа е казина на дневна основа и голем број на овие посетители се на локалните жители, кои генерално посета Гоа да имаат малку коцкање забава.Има многу дебата од политичките партии во Индија за наметнување ќебе забрана за коцкање како овие групи и фракции веруваат дека тоа е зло за општеството носат повеќе штета отколку добро.Државната влада, која му припаѓа на BJP се соочува со притисок од своите опозицијата, Индискиот Национален Конгрес кои сакаат владата да ја забрани коцкање и не се обнови било коцкање лиценци оди напред.Државната влада досега се спротивстави на поривот за забрана на коцкање индустрија како што генерира околу 30 милиони долари во приходи за државата, владата и, исто така, обезбедува просперитетна туризмот во Гоа со активниот ноќен живот како овие казина им понуди на двете локалните жители и туристи можност да се коцка, уживајте во раскошна buffets, музика во живо и крстарење по Mandovi реката.Тоа сега се чини дека државната власт може конечно да биде продуктивен силниот притисок што имаше гласини за донесување на нов закон кој ќе го спречи жители од влегувањето во казиното.Новиот закон ако поминале ќе го направи тоа задолжително за казина, за да се спроведе доказ за престој и идентитет проверки за да се обезбеди дека посетителите се над 21 години и не се жители на Индија.Почетниот одделот за веќе направен нацрт-предлогот со овие правила и доби неформалниот одобрување од државната власт и треба финално одобрување од законот оддел.Новиот нацрт-правилата се наведува дека "Откако закон одделот ветеринари на правила, на датотека ќе биде ставен на кабинетот одобрување.Дозвола ќе се издаде врз основа на идентитетот доказ — ПАН карта, возачка дозвола, aadhaar картичка, итн — предвидено од страна на човек кој сака да се коцка во казино." Државната влада јасно стави до знаење дека ако овој закон добива стркала тоа не би влијание на илјадници Goans кои се вработени во рамките на овие казина.Нацрт-законот, исто така, повикува на посебна независна игри комесарот за да бидат назначени за следење и регулирање на сите казина се присутни во државата.Овие нови промени не се појави да имаат задоволни анти-коцкање организации и лица кои веруваат дека забраната за само дел од локалното население ќе не адреса на каков било специфичен проблем и се уште претпочитаат за ќебе забрана да се стркала. чекори и фигури на кубанската фудбалскиот за казино тркала.