Panier на linge на рулет перење

кога ќе sainsburys имаат повеќе кликни и собира слотови

Гувернерот на Банката на Англија, Марк Carney повика на cryptocurrencies да се донесе врз истата "ниво на регулаторни за играње" како остатокот од индустријата на финансиски услуги.Говорејќи за студентите на Универзитетот Единбург, Carney разрешен зборува на потенцијалните забрана на cryptocurrencies во велика БРИТАНИЈА, велејќи дека тоа "ризици горенаведеното потенцијално големи можности од развојот на основните плаќања технологии".Обраќајќи им се на меѓународната дебата, Carney рече: "На долг, добротворни одговор е дека cryptocurrencies дејствува како пари, во најдобар случај, само за некои луѓе и во ограничен обем, и дури и тогаш само во паралела со традиционални валути на корисниците.На кратко одговорот е тие не се."Имало голем број на висок профил флуктуации во цената на cryptocurrencies во текот на последните шест месеци, особено во bitcoin, каде што цените флуктуира од високо на $20.000 евра во декември 2017 на дното на $8,000 на крајот на февруари.Властите насекаде се обидуваат да се утврди cryptocurrencies место во поширокиот финансиски сводот, со некои изборот за забрана на нивната употреба како и другите целосно регулирање на нив.Образложение понатаму, Carney додава: "подобро патот ќе биде да се регулира елементи на крипто-средства екосистем за борба против нелегални активности, промовираат на пазарот на интегритет, и да ја заштити безбедноста и стабилноста на финансискиот систем."Дојде времето да се одржи на крипто-средства екосистем за да истите стандарди како и на остатокот на финансискиот систем.Да се биде дел од финансискиот систем носи огромни привилегии, но со нив големи одговорности."Властите во двете САД и ЕУ се воспостави планови да се применуваат анти-перење пари стандарди и против финансирање на тероризам, стандарди за cryptocurrencies на истиот начин на кој тие го прават на други финансиски услуги, производи и тоа сега изгледа како нивните колеги во велика БРИТАНИЈА се да го следат примерот panier на linge на рулет перење. Carney заклучи следново: "Во мојот поглед, држејќи крипто-средства размена на истите строги стандарди како оние кои тргуваат хартии од вредност ќе се обрати на големи underlap во регулаторниот пристап." panier на linge на рулет castorama.